Zobacz pełną wersję : Jak wyczyscic szklo od strony mocowania?
Jest cos czym mozna wyczyscic te soczewke?
Bo jak dmuchalem na nia to poleciala mi kropelka sliny i teraz mam plamke ;/
Valdek_Tychy
18-09-2006, 08:33
Najpierw dmuchnięcie gruchą potem płyn do optyki i ja używam ściereczki z mikrowłókien do optyki i trochę ostrożności - powinno zadziałać
GRUCHA, ALKOHOL IZOPROPYLOWY i mocno sprana flanelka...wycierasz i polerujesz ruchem dookrężnym od środka na zewnątrz...
kupilem swego czasu zestaw czyszczacy - plyn i papierki do czyszczenia - beda dobre?
mam tez szmatke do okularow, ale ona pozostawia smugi...
te smugi to własnie z tego płynu lub tłuszczu z rąk...nawet najbardziej czysty alkohol zostawi trochę smug...i trzeba wypolerować...sprana flanelka jak dotąd czyli przez 35 lat się sprawdzała :P chyba masz jakąś starą koszulę flanelową?
a ja sie dolacze do topicu i zapytam czym wyczyscic wizjer z tylu (tez szmatka i plynem ub cieplym odechaem? :)
flanelką i patyczkiem, byle nie ostrym, a najlepiej z miękkiego drzewa...alkohol tylko w ostateczności...aaaa i najpierw grucha :P
a jeszcze tak przy okazji: czym czyscic lustra jesli w ogole mozna? tez flanelka? bo kilka platkow kurzu mi sie zebralo, nie zeby mi to przeszkadzalo, ale boje sie ze dostanie sie kiedys na matryce...
grucha nie da rady zdmuchnac??
mi zazwyczaj zchodza po dmuchnieciu
Czy ten alkohol izopropylowy może być cz.d.a, czy też trzeba go rozcieńczyć ?
Mireq, zastanów się. Rozcieńczysz, wyczyścisz, alkohol odparuje, a zostanie rozcieńczalnik (woda).
Właśnie sie nad tym zastanawiałem. Myślałem też o powłokach, czy się nie uszkodzą. Wolę nie eksperymentować i dopytać.
Jeszcze lepiej czyści ksylen. Sprawdzałem to na jakimś starym filtrze.
alkohol i to jak najbardziej czysty
life, mam gruche z pendzelkiem (byla w zestawie czyszczacym) troszke ona mala i malo co zdmu****e... bede musial sobie kupil jakas porzadniejsza :)
noo generalnie gruche duza zeby wieksza iosc powietrza wypuscic :) jak kupisz ta ja wygotuj bo czasmi talk jest w srodku albo inne syfki