PDA

Zobacz pełną wersję : Cztery pory zdjęcia! Wspaniałe!

elanek
28-05-2009, 23:51
Wspaniały materiał!!!

Ośmiu znanych artystów fotografików: Chris Niedenthal, Stanisław Woś, Michał Browarski, Tomasz Sikora, Wojciech Prażmowski, Tadeusz Rolke, Waldemar Jama i Adam Bujak opowiada przed kamerami o swoim widzeniu Polski – jej różnych regionów geograficznych, mieszkańców, najpiękniejszych miejsc i najważniejszych wydarzeń społeczno-politycznych. Ich opowieści układają się w swoisty polski kalendarz, zapis wydarzeń czterech pór roku. Każdy z fotografików ma swoje ulubione tematy, zakątki, motywy: jedni preferują fotografię polityczno-społeczną, inni utrwalanie obyczajów i mód, jeszcze inni – ludzkich twarzy i losów, krain geograficznych, elementów krajobrazu czy zabytków historii.
Mam nadzieję, że jeszcze nie było.
http://www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/kalendarz-polski/wideo/film-dokumentalny

!AGresT
29-05-2009, 01:43
Nawet jeśli było, to nie widziałem.
Najbardziej podobała mi się część z Prażmowskim.

donkiszot
30-05-2009, 01:21
Znakomity dokument. Obejrzalem z przyjemnoscia.

gregory_21
01-06-2010, 18:00
Okopałem, odnalazłem aktualny link (http://www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/sztuka/kalendarz-polski/wideo/kalendarz-polski/488536), obejrzałem, POLECAM! :)

donkiszot
01-06-2010, 18:09
Nie bałeś się zemsty Tutenchamona? :lol:

Faktem jest, że obejrzeć warto.

marszull
01-06-2010, 18:10
To trzeba bylo na PW wysylac bo teraz nie mozna obejrzec z powodu zbyt duzej liczby chetnych ;-)

ha juz dziala ;-)

donkiszot
01-06-2010, 18:16
Nie martw się, tam nic o sprzęcie nie ma, żadnych nowości nikona, tylko ględzą o fotografii. :D Zaraz się znudzą i spokojnie się dostaniesz.

[...]ha juz dziala ;-)

A nie mówiłem? :)

Bielik
01-06-2010, 19:01
świetne.

marszull
01-06-2010, 19:25
Nie martw się, tam nic o sprzęcie nie ma, żadnych nowości nikona, tylko ględzą o fotografii. :D Zaraz się znudzą i spokojnie się dostaniesz.

E jak nic o sprzecie to nie ogladam ;-)
A tak powaznie to bardzo dobry fim, dziwne ze go wczesniej przegapilem, ale to moze dlatego ze TVP i jej witryna nie lubila sie z makami a teraz materialy wideo od jakiegosz czasu mozna zobaczyc nie majac windowsa :-)

donkiszot
01-06-2010, 19:34
E jak nic o sprzecie to nie ogladam ;-)
To, na zachętę dla innych, zdradźmy, że Tomek Sikora z Nikonem występuje :)

A tak powaznie to bardzo dobry fim, dziwne ze go wczesniej przegapilem, ale to moze dlatego ze TVP i jej witryna nie lubila sie z makami a teraz materialy wideo od jakiegosz czasu mozna zobaczyc nie majac windowsa :-)

Obejrzałem drugi raz. Drugi raz z przyjemnością. Niby kliku starszych panów, którzy chodzą z aparatami, przy burej pogodzie, fotografują jakieś gzymsy, kamienie, plastykowe pogodynki z chin, a jednak hipnotyzują nieco — zarówno opowieścią, jak i zdjęciami.

elanek
01-06-2010, 23:07
Okopałem, odnalazłem aktualny link (http://www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/sztuka/kalendarz-polski/wideo/kalendarz-polski/488536), obejrzałem, POLECAM! :)

No całe szczęście, bo na ITVP każą teraz za wszystko płacić.

Pimps
02-06-2010, 08:04
Również z przyjemnością oglądnąłem ten dokument.

frostic
02-06-2010, 10:09
Fajny materiał.

Przy okazji, powaliły mnie "wymagania sprzętowe" konieczne do oglądania filmu:
"System operacyjny:
Legalna wersja Windows XP/SP2, 2003, Vista"

Na piracie nie pójdzie?
Kto sprawdzi? ;)

Mogli dodać, że koniecznym warunkiem jest opłacony abonament.

gregory_21
02-06-2010, 14:52
Fajny materiał.

"System operacyjny:

Na piracie nie pójdzie?
Kto sprawdzi? ;)

Coś ta Twoja wypowiedź jest niespójna, bo najpierw piszesz, że oglądnąłeś a później pytasz czy ktoś sprawdzi ;)

adrian
02-06-2010, 17:19
Fajny materiał.

"System operacyjny:

Na piracie nie pójdzie?
Kto sprawdzi? ;)

Na makówce też działa :P

frostic
03-06-2010, 21:45
Coś ta Twoja wypowiedź jest niespójna, bo najpierw piszesz, że oglądnąłeś a później pytasz czy ktoś sprawdzi ;)

No dobra! Masz mnie ;)
Rządzę na morzach i oceanach!

gregory_21
04-06-2010, 11:26
No dobra! Masz mnie ;)
Rządzę na morzach i oceanach!

W takim razie szczerość za szczerość: POPŁYWAMY RAZEM? :D
Ale szybka decyzja, bo za miesiąc czeka mnie lądowa nuda przy kartonie oryginalnego Windows 7 :(