Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] dudek
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img29.imageshack.us/img29/4354/dudek6v.jpg)
jest super, tylko wykoś te liście co go trochę przesłoniły i czekaj aż znów przyniesie turkucia ;)
takie ujęcia zawsze wzbudzają podziw. Gratuluję spotkania i wykorzystania tej chwili. ;)
O mamo... wspaniale spotkanie!
borregaard
28-05-2009, 23:03
Lata nie widziałem tego ptasiora.Świetny jest.
Świetnie. Gratuluję spotkania.
ależ ci zazdroszczę że go widziałeś !!!
Nie dość że dudek to jeszcze z robalem, do niektórych to się przyroda uśmiecha, w życiu na żywca takiego nie widziałem i zdaje się prędko nie zobaczę.
Pozdrawiam Zbyszek
Piękny model i dobra fota.Trochę szkoda że zielsko przysłoniło od dołu ptaka,ale i tak jest OK.
Pozdrawiam
Lata nie widziałem tego ptasiora.Świetny jest.
ale chociaż widziałeś, a ja wcale :( :(
Świetny. Przeostrzenie daje troszkę o sobie znać, zwłaszcza na ogonie.
Kiedyś widywałem pod Warszawą nawet po kilkanaście sztuk na raz, zwłaszcza po deszczach, gdy wydziobywały z ziemi dżdżownice.
tylko wykoś te liście co go trochę przesłoniły i ;)
... i inne tło następnym razem wykorzystaj, ta jaskrawa zieleń trochę daje po oczach.:razz:;)
Witam dziekuję za opinię , co do fotki , dudka w tym roku spotkałem kilka razy , ale to bardzo ostrożny ptak i trudny do podejscia chyba że wiemy gdzie ma dziuple , ta fotka to czysty przypadek miejsce i swiatło dosc trudne i mam nadzieję że jeszcze uda mi się go w tym roku kilka fotek tego pięknego ptaka ustrzelic , co oczywiscie zamieszcze na forum , dziękuję i pozdrawiam.
Pawel Pawlak
29-05-2009, 11:08
nie wiem po co zdjęcie zostało zapisane do JPGa o kielkości 70KB ? chyba dlatego jakość poległa...
jajacek44
29-05-2009, 15:48
gratuluję spotkania - śliczny ptak...:)
swietny ptaszek oj spotkac takiego na zywca to naprawde frajda
jurek1906
30-05-2009, 09:07
Piękny ptak :)
Super ujecie :)
Ja rok temu widziałem jednego jak przeleciał. Musiał miec gdzies dziuplę blisko. W sumie miejsce fajne, bo to na posesji mojego wujaszka, przy takim lasku. Może się trzeba tam wybrac, hmm. Innej zwierzyny też tam pełno. Czekam tylko az mój namiot z Anglii przyjedzie...
Dudek z turkuciem i z rozłożonym "pióropuszem" - ideał. Niemal ideał bo w tle zagrały jakieś przekreślone krążki. Niby nic, a jednak od ideału zabiera pół gwiazdki. To co przed nim wlazło w obiektyw wcale nie przeszkadza bo oko i cała głowa jest czysta. Nawet lepiej bo dodaje głębi.