PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Quo Vadis ?

gustaff
27-05-2009, 13:34
Quo Vadis ?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/vol0/56/97/download/3744713.jpg)

...kadr ustrzelony w Warszawie.

alexkoz
27-05-2009, 14:20
nie za bardzo rozumiem... czy ma to jakiekolwiek znaczenie gdzie ustrzeliłeś ten kadr, czy jest w tym może jakaś prawda ukryta :) Nie rozumiem kontekstu, choć osobiście bardzo lubię takie "poszukujace" kadry.

telly
27-05-2009, 18:49

To widać.

dejnekas
27-05-2009, 19:58

ooo widzę, że obok mnie .. niedaleko ;)

bukowy dziad
27-05-2009, 20:00
do metra ide.

telly
27-05-2009, 23:13
do metra ide.
i właśnie przeszedłeś pół metra

franz55
28-05-2009, 11:14
Co to jest ??

sea21
28-05-2009, 21:48
Co to jest ??
Dobre pytanie.
Może to jakaś zagadka ;)

sztefanek
31-05-2009, 22:22
PKiN?

gtad
03-06-2009, 11:55
Nie wiem co autor miał na myśli? ;)

treborp
03-06-2009, 13:06
gustaff każdy z nas tak zaczynał kup sobie książkę o fotografii to nauczysz się robić ostre zdjęcia Ja polecam ABC fotografii (tylko to wydanie o cyfrowej) tam jest napisane, co i jak a po drugie to może czas sprawić sobie lepszy sprzęt jak będziesz tak dobry jak my to dorobisz się fajnych szkiełek i wszystko będzie ostre.Życzę wytrwałości w tym, co robisz będę bacznie obserwować Twoje postępy

lechupe
03-06-2009, 13:15
gustaff każdy z nas tak zaczynał kup sobie książkę o fotografii to nauczysz się robić ostre zdjęcia Ja polecam ABC fotografii (tylko to wydanie o cyfrowej) tam jest napisane, co i jak a po drugie to może czas sprawić sobie lepszy sprzęt jak będziesz tak dobry jak my to dorobisz się fajnych szkiełek i wszystko będzie ostre.Życzę wytrwałości w tym, co robisz będę bacznie obserwować Twoje postępy

hola, hola
A skad niby przypuszczenie, ze autor nie potrafi robic ostrych zdjec, dopiero zaczyna, nie ma fajnych szkiełek, itp...
A moze ma jeszcze fajniejsze jak ty, tylko zapomniał gdzie je połozył :-)

Zdjecie, faktycznie, z tak wysokiej pólki, ze mało kto tam jest w stanie zajrzeć - ale moze po prostu prowokacyjny eksperyment...

ekonet
03-06-2009, 13:18
Ja polecam ABC fotografii (tylko to wydanie o cyfrowej)
A czemu akurat tylko o cyfrowej...?

VaxBuster
03-06-2009, 22:15
Dla mnie fotka zajefajna w polaczeniu z tytulem ofkors.

p.s. nie rob ostrych zdjec - ostre sa dla mas :D

mOSAd
04-06-2009, 17:44
Zdjęcie ok, czemu nie.

tito86
05-06-2009, 13:31
KPICIE? z tym kupowaniem ksiązki albo sprzętu? Wy chyba Sławka nie znacie... co do samego zdjęcia mi się podoba i to bardzo. Treborp zobacz sobie profil http://gustaff.digart.pl/ i odpowiedz sobie na pytanie czy on zaczyna...

gtad
05-06-2009, 13:34
:mrgreen:

mOSAd
05-06-2009, 15:35
KPICIE? z tym kupowaniem ksiązki albo sprzętu? Wy chyba Sławka nie znacie... co do samego zdjęcia mi się podoba i to bardzo. Treborp zobacz sobie profil http://gustaff.digart.pl/ i odpowiedz sobie na pytanie czy on zaczyna...
Dokładnie. To jest swoją drogą fajny test na poznanie forum. Wystawienie pracy z trochę innej dziedziny, lub inaczej wykonanej niż zwykle na forum się ogląda. Tu od razu pojawiły się głosy niezrozumienia. A zdjęcie przecież dość oczywiste (oczywiście wraz z tytułem, który tu jest nieodłączną częścią) :D
Coś zaczynam podejrzewać, że potrzebny tu powiew świeżości na forum, właśnie trochę z pogranicza digartów, jakichś mazajów sennych, wieloekspozycji... Bo niedługo Nikonowcy zapomną, że jedyna obowiązująca technika to nie wszystko :)

ekonet
05-06-2009, 17:27
Właśnie - mamy tu często przerost techniki nad duchem.

Proac150
05-06-2009, 17:44
Nie podoba mi się ta krawędź lustra, szyby.. (zbyt ostra, dominująca) i oprócz tego szczegółu to jest bardzo fajna fotka.

treborp
06-06-2009, 00:22
hola, hola
A moze ma jeszcze fajniejsze jak ty, tylko zapomniał gdzie je połozył :-)

24L,35L,50L,85L,135L jest nie fajne :mrgreen:Sław może zostawiłeś coś u mnie hihihihi a ja nie wiem :mrgreen:

A czemu akurat tylko o cyfrowej...?
bo to magiczne słowo przy wyborze książki o fotografii :mrgreen:

Oj tito że ty się dałeś :oops:

:mrgreen:
ENTeligencik lub jak kto woli jarząbek :mrgreen:

Dokładnie. To jest swoją drogą fajny test na poznanie forum. Wystawienie pracy z trochę innej dziedziny, lub inaczej wykonanej niż zwykle na forum się ogląda. Tu od razu pojawiły się głosy niezrozumienia. A zdjęcie przecież dość oczywiste (oczywiście wraz z tytułem, który tu jest nieodłączną częścią) :D
Coś zaczynam podejrzewać, że potrzebny tu powiew świeżości na forum, właśnie trochę z pogranicza digartów, jakichś mazajów sennych, wieloekspozycji... Bo niedługo Nikonowcy zapomną, że jedyna obowiązująca technika to nie wszystko :)

Właśnie - mamy tu często przerost techniki nad duchem.
BINGO !!!

mOSAd
06-06-2009, 01:45
To ja może jeszcze podpowiem, bo pewnie nie każdy wie, że dodanie opisu, że zdjęcie było robione w Warszawie, jest dość istotne. Jeśli dobrze myślę, to te "lustra", które widać, to "obudowa" ruchomych schodów od metra. A jak ktoś tak sobie jeszcze skojarzy metro z rzeką ludzi, pędzących gdzieś niewiadomo dokąd... to już trudno czytelniej, prawda? No, ale warszawiacy mieli tu fory :D

ostrygad
08-06-2009, 14:13
...sztuka przez duże S ;D

FunBoy
10-06-2009, 11:23
usmialem sie do lez czytajac komentarze :mrgreen: