Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wnętrze [na czerwono]

Skibek
27-05-2009, 10:01
No, skończyłem w domu remont, więc mogę pokazać kilka zdjęć.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img154.imageshack.us/img154/3324/wnetrze1.jpg)

2.

źródło (http://img154.imageshack.us/img154/9427/wnetrze2n.jpg)

3.

źródło (http://img154.imageshack.us/img154/7456/wnetrze3d.jpg)

2Cresky
27-05-2009, 10:06
Prze ten przechył i kolor czerwony na jedynce mam skojarzenie z okrętem podwodnym ;) podoba się :) To jest dom czy lokal ? bo zgłupiałem

Skibek
27-05-2009, 10:09
No jak? chałupa rzecz jasna! Piwnica dokłądniej, która została zaadoptowana pod kameralne imprezki. Lubię czasem poszaleć z przyjaciółmi ;)

2Cresky
27-05-2009, 10:15
No to powiem Ci że zrobiłeś kawał dobrej roboty !!! fajny klimacik pomieszczeń, niejeden lokal może się zaczerwienić ze wstydu !!! Gratuluję :)

ikonay
27-05-2009, 10:44
Człowieniu, po co ściemę ludziom walisz. W knajpie mieszkasz? Przecież to od razu widać, że to lokal, a nie żadna piwnica.
Co do zdjęć samych to bez komentarza...

Skibek
27-05-2009, 10:48
Człowieniu, po co ściemę ludziom walisz. W knajpie mieszkasz? Przecież to od razu widać, że to lokal, a nie żadna piwnica.

A czy w regulaminie Forum jest zapis, że "walenie ściemy" jest nielegalne? A czy w kanajpie nie można mieszkać?
Uwierz mi, to jest piwnica ;) Wiem, że niektórzy w piwnicy mają szczury, ale są tacy, którzy potrafią się ich pozbyć, zainwestować "kilka" złotych i stworzyć całkiem przyjemne wnętrze.

Po jasną cholerę zabierasz głos, jak piszesz:

Umieściłem zdjęcia, żeby otrzymać komentarz, a nie tekst "no comment". Chyba, że są tak tragiczne, że brak Ci słów, ale może to najpierw uzasadnij.

lechupe
27-05-2009, 10:59
Parę uwag konstruktywnych:
a/ strasznie puste te wnetrza...brakuje mi elementu zachęcającego (czyt. baru) wypełnionego zachęcaczami...
b/ o ile to pierwsze z powodu zapomnienia, to...masz jakies wolne miejsca do spania :mrgreen:

2-ka mi sie podoba i 3-ka tez. 1-ka krzywa w sposob nieuzasadniony

Skibek
27-05-2009, 11:15
Parę uwag konstruktywnych:
a/ strasznie puste te wnetrza...brakuje mi elementu zachęcającego (czyt. baru) wypełnionego zachęcaczami...
b/ o ile to pierwsze z powodu zapomnienia, to...masz jakies wolne miejsca do spania :mrgreen:

2-ka mi sie podoba i 3-ka tez. 1-ka krzywa w sposob nieuzasadniony

No w sumie 1ka powinna być na końcu, po tych "zachęczaczach" przekos naturalny sie łapie ;)

Zdjęcia z barkiem też mam ;) Ale nie tak szybko... rozłożę to na kilka razy ;)

urbanned
27-05-2009, 11:21
Świetne wnętrze - tylko to lustro z 2. odstaje formą i klasą.
Zdjęcia podobają mi się - i za kolegami 2 i 3 bardziej, 1 mniej.
Dlaczego? Tak w 2 i w 3 kadr wydaje się być uporządkowany. 1 wygląda na lekko przypadkową kompozycję.
Świetne kolory tak poza tym.

Blister
27-05-2009, 11:56

hehe, no comment, to bym to bym powiedział po Twoim komentarzu;)

Skibek, widać niektórzy nie znają się na żartach;) Co to za nowy lokal?

andrzejp
27-05-2009, 12:11
Super,
super pokazane, ciekawie, odbicia, szczegóły w całości - fajnie się ogląda.
Pierwsza musi dopełniać całości, poza fragmentami musimy widzieć,
którędy do baru :-D lub do wyjścia :(

Skibek
27-05-2009, 12:12

Skibek, widać niektórzy nie znają się na żartach;) Co to za nowy lokal?

Hjehje, no raaaczej. A ja to też zbyt emocjonalnie chyba podszedłem do wypowiedzi kolegi ;)
Kolega poprosił mnie, żeby mu obfocił "Klub Extrawaganza" (dawny "Zamek Graala"). Mam sporo zdjęć z tego wypadu, ale wszystkie sie nie zmieściły do Internetu ;)

golden
27-05-2009, 12:15
to następny meeting u Skibka :-D w piwnicy

a co do zdjęć to brakuje mi tylko szerszych kadrów jakimś fishem
a poza tym to w porządku piwnica

pozdrawiam

ikonay
27-05-2009, 12:17

co byś, co byś powiedział, hehe, chłopaku??
Sformułowanie "bez komentarza" oznacza, że zdjęcia są jak z nokii i wstydziłbym się ich pokazać nawet własnemu psu. Poza tym koleś usilnie próbuje wcisnąć kit, że jest lansowanym alfonsem w futrze z jenota i w piwnicy od niechcenia przy okazji remontu strzelił taki oto "lounge". Jedna wielka żena, ale zaraz znajdzie się pięć stron obrońców...

Badyl81
27-05-2009, 12:26
Sformułowanie "bez komentarza" oznacza, że zdjęcia są jak z nokii i wstydziłbym się ich pokazać nawet własnemu psu. Poza tym koleś usilnie próbuje wcisnąć kit, że jest lansowanym alfonsem w futrze z jenota i w piwnicy od niechcenia przy okazji remontu strzelił taki oto "lounge". Jedna wielka żena, ale zaraz znajdzie się pięć stron obrońców...

Pomijam kwestię lansowanego alfonsa, bo to obraża kolegę Skibka, ale skoro te zdjęcia wyglądają jak z Nokii to może pokaż choć jedno swoje, żebyśmy wszyscy tu zebrani mogli podziwiać Twój geniusz razem z Twoim psem, dla którego chyba zdjęcia robisz. EOT.

Co do zdjęć to podoba mi się 3.

Skibek
27-05-2009, 12:38
to następny meeting u Skibka :-D w piwnicy

a co do zdjęć to brakuje mi tylko szerszych kadrów jakimś fishem
a poza tym to w porządku piwnica

Hjehje, to dajcie wcześniej znać, to okna umyję ;) A nie ja w piwnicy okien nie mam...
To robiłem na 10mm (Sigma 10-20) i kilka szerszych wrzucę jak wrócę do domu, ale wydaje mi się, że pokazywanie całego wnętrza nie bdzie ciekawe... Zobaczymy ;)

carl00s
27-05-2009, 12:40

Ty masz jakiś problem z własnym ego, czy jakiś inny kompleks?
Weź kolego młoteczek i puknij się w czółko kilka razy, może Cie oświeci, że jak nie masz nic ciekawego do zkomunikowania to lepiej siedzieć cicho. Nie bronie Skibka, nie znam go i szczerze to wisi mi to i dynda, ale Twoje zachowanie to grubo poniżej jakiegokolwiek dopuszczalnego poziomu kultury osobistej czy też kultury wypowiedzi jest.
W jednym się zgodzę: "żena". Tyle tylko, że raczej Ty i Twoja wypowiedź, niż zaprezentowane zdjęcia.

Skibek - miejscówka bardzo przyjemna - kolorystyka w połączeniu z półmrokiem genialne. Jedyneczka może lepiej wyglądałaby prosto, ale to kwestia zamiaru fotografującego.
2 dla mnie najlepsiejsza w zestawieniu.
No i poka poka zdjęcie z wspomnianym barem;).

Skibek
27-05-2009, 12:47

W sumie, to jak się nie ma argumentów, to się czepia słówek, czy literówek...

Poza tym koleś usilnie próbuje wcisnąć kit, że jest lansowanym alfonsem w futrze z jenota i w piwnicy od niechcenia przy okazji remontu strzelił taki oto "lounge". Jedna wielka żena, ale zaraz znajdzie się pięć stron obrońców...

Hjehje, bo ja serio chodze w futrze z jenota (ale tylko po piwnicy)! Pięc stron, ale obrońców zwierząt (jenotów).
Przecież wyraźnie napisałem, że skończyłem remont, czyli to nie sa fotki przy okazji remontu ;)

Sformułowanie "bez komentarza" oznacza, że zdjęcia są jak z nokii i wstydziłbym się ich pokazać nawet własnemu psu.

Są jak z Nokii, czyli jakie? A z którego modelu? Bo jak te z 3310 to dziękuję za komplement ;)
To mówisz, że Twoim guru fotograficznym i największym autorytetem jest Twój pies? Hm... Nie wiem, czy Ci gratulować inteligencji Twojego psa, czy raczej współczuć niskiego mniemania o sobie, ale powiem jedno: TEKST Z JENOTEM MNIE ROZWALIŁ! Jest świetny!

cezarycezary
27-05-2009, 12:56
Bardzo lubię takie kolory i klimat tego typu pomieszczeń, który świetnie można pokazać na zdjęciach.
Jak już coś to może zbyt pionowo jak dla mnie ;)

lechupe
27-05-2009, 13:02
...
Sformułowanie "bez komentarza" oznacza, że zdjęcia są jak z nokii i wstydziłbym się ich pokazać nawet własnemu psu. ...

co sie wypowiadasz za psa.
Niech sam cos napisze.

Skibek
27-05-2009, 13:32
A oto "prosta" wersja 1-neczki. Mi osobiście bardziej leży skos (jakoś bardziej dynamicznie), ale pokazuję pionowo, żebyście porównali sami.

źródło (http://img507.imageshack.us/img507/5742/wnetrze06.jpg)

andrzejp
27-05-2009, 18:50
jak pisałem SKOSIK lepszy, jak dla mnie :-D

szela
27-05-2009, 20:23
No dobra skibek koniec ściemy!!!
Chałupę wyremontowałeś ;) więc czekamy na zaproszenie, na parapetówę!!!
Pominąłem czytając to że to knajpka znajomego i czekam na to zaproszenie :)

Jak dla mnie zdjęcia spoczko i 1 skośna lepiej się prezentuje (a po kilku głębszych sama się wypoziomuje!)

Blister
27-05-2009, 21:01

No i wyszła słoma z butów:D

Skibek, to gadaj z kumplem i niech szykuje loże PGF;)

roli
28-05-2009, 07:56
Ludzie są i Ludziska, Ludziom się podoba, a ludziskom nie. Musisz o tym pamiętać. Jeżeli chodzi o mnie to od baaaaaaaaaaardzo dawna nie zwiedzałem żadnych przytulnych piwnic, ale z chęcią zwiedzę tę tylko adres na priv poproszę.
1. przechylo9na 100% red october pozostałe ok.

Blister
28-05-2009, 11:08
Ten nowy lokal jest na Grodzkiej i zwie się Extravaganza;)

Skibek
28-05-2009, 11:55
Ten nowy lokal jest na Grodzkiej i zwie się Extravaganza;)

Chyba kolega Areg, będzie musiał nam zapłacić za reklamę na Forum ;)

roli
28-05-2009, 15:57
Pilster nie doczytał że na priv, no to niech płaci za reklame skoro nie doczytaŁ ;-)

studioflesh
30-05-2009, 02:43
kuźwa skibek przecież to ten syf co armeniec ma - dawny zamek grala czy jak ta mordownia sie teraz tam nazywa - ale fotki ok

studioflesh
30-05-2009, 02:46
ja to powiem tak - popieram polski przemysł spirytusowy a nie dorabiam bandytów bo trzeba nazywać rzeczy po imieniu. od kilku lat nie wydałem tam 1 zl i nie mam zamiaru.

Skibek
01-06-2009, 09:21
kuźwa skibek przecież to ten syf co armeniec ma
Primo: Ormianin
Secundo: Czy ja wiem, czy taki syf...

a nie dorabiam bandytów bo trzeba nazywać rzeczy po imieniu..
Czyli rozumiem, że telefonu nie masz w Telekomunikacji ;)

OT...