PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup lampy po serwisowej

believer
26-05-2009, 10:58
Witam,

szukałem ale nie znalazłem, czy warto kupić lampę po serwisie,(sb-80dx) a dokładnie wymianie palnika w autoryzowanym serwisie,elektronika sprawdzona.
Mam wątpliwości ponieważ świadczyć to może o bardzo dużym przebiegu i nie wiadomo jak drugi palnik(jeśli 80dx go posiada?).
Lampy nie będę używał jakoś bardzo dużo, głównie w terenie, bezprzewodowo, w sumie narażona też będzie na uszkodzenie ze strony poruszających się obiektów fotografowania(rowerzystów),takze jakby coś to nie będzie tak bardzo żal. Nie wiem...

Co myślicie,warto kupić taką lampę?

NaRvA
26-05-2009, 12:19
wymiana palnika wcale nie musi swiadczyc o jakims ogromnym przebiegu ... skoro zostal wymieniony na nowy to pewnie jeszcze sporo podziala ... ogolnie lampka zacna, ale czy warto to juz sam musisz zadecydowac

believer
26-05-2009, 14:51
NaRvA dzięki.
Jeszcze jedno pytanie- na aukcji jest napisane "LAMPA POCHODZI Z USA!! MADE IN JAPAN!!" zastanawiam się teraz czy to dobrze czy to źle?żeby później nie mieć niespodzianki.Ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia ani negatywnego ani pozytywnego?

proszę o szybką odpowiedź.dzięki

AdamoN
26-05-2009, 22:19
Można spytać jak dużo musisz za nią zapłacić? Bo cena jest tutaj wyznacznikiem opłacalnosci. Ja za moją zapłaciłem tylko 400zł dlatego jeśli przestanie błyskać to nie bedzie aż tak szkoda (oczywiscie w porównaniu z awarią nowej SB900 :) )

believer
27-05-2009, 11:34
Poszła na allegro za 416zł do kogoś innego,no nic szukam innej.
dzięki,pozdrawiam

Hrabia 82
27-05-2009, 19:13
Witam,

tak się składa że to ja nabyłem lampę o której mówisz, jak tylko ją otrzymam zamierzam dobrze sprawdzić - okaże się czy warto było brać lampę po wymianie palnika :)
tak przy okazji od dłuższego czasu szukałem tej lampy i zazwyczaj aukcje kończyły się powyżej 500pln :(

pozdrawiam
Łukasz

NaRvA
01-06-2009, 10:14
no to czekamy na raport z dzialania ;)