PDA

Zobacz pełną wersję : CS3 i save as...

larky
25-05-2009, 21:26
Witam!

Googlowałem sporo na ten temat ale znalazłem tylko ludzi zadających to samo pytanie a zadnej odpowiedzi. Chodzi mi o to, że obrabiając zdjecie w CS po wybraniu opcji "save as..." otwiera mi się folder z którego dane zdjęcie do obróbki otworzyłem. Tymczasem ja chcę je zapisac w innym miejscu co przy obrabianiu wielu fotek jest męczące gdyż muszę się przeklikać przez kilka folderów w celu zapisania obrobionego zdjęcia. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Władca Pixeli
25-05-2009, 21:29
Ktoś się o to samo pytał kilka dni temu.
Wystarczy wcześniej skopiować zbiory do nowego tymczasowego katalogu i na nim pracować.

P.S.
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=1275136#post1275136

qbanczyk
25-05-2009, 21:30
za pierwszym razem wybierasz ręcznie katalog a każdy następny plik możesz zapisywać klikając w ikonkę po lewej "moje bieżące dokumenty" (po kliknięciu save us) i tam jest ostatnio wybrany katalog, innej opcji nie znam

larky
25-05-2009, 21:43
dzięki za info, tak swoją drogą to był mój post ten poprzedni :) Pisałem na paru forach z tym problemem i zapomniałem, że na nikon.org też o to już pytałem ;) Popróbuję z tymi patentami podanymi przez kolegów.

mateo912
27-05-2009, 11:16
Możesz tez proces zapisywania wrzucić w "akcje" jeśli zapisujesz cały czas w tym samym miejscu i z tym samym stopniem kompresji.