Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewo - [Nemeth]
Witam
Zmiana miejscówki.
Też szumiało ale zdecydowanie mniej wody wkoło :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img521.imageshack.us/img521/4882/drzewo.jpg)
pozdr.
Pikne. Ale Was wszystkich nęci ta wiosna :mrgreen:.
Bardzo ładne zdjęcie, kompozycja i kolorki. Idealne niebo z dł. czasem.
Tylko jedna mała uwaga w postaci trochę zbyt mocno świecącej ziemi i przepalików na dwóch kamykach :) .
Piotr_ek
24-05-2009, 13:33
O ja pierdziu.
Nemeth powiedz, że masz morze za plecami !!!
Mi trochę nie pasuje tutaj rozmyte niebo. kompozycyjnie jest ciekawie, jednak bez rzepaku po prawej byłoby bardziej symetrycznie. Ale na to nic nie poradzisz , w każdym razie chciałbym zobaczyc to w wiekszej rozdzielczości, bo w takiej jest po prostu za małe. Co do przepałów:) ... mi tam nic nie przeszkadza :)
Co do przepałów:) ... mi tam nic nie przeszkadza :)
Zmierzamy do doskonałości :) .
(...)
Tylko jedna mała uwaga w postaci trochę zbyt mocno świecącej ziemi i przepalików na dwóch kamykach :) .
A butelkę z plaży zabrał czy zostawił??? :twisted: ;)
Skupiałem się, żeby nieba nie przepalić... widać w obróbce wylazło bo na RAW się nic nie świeci ;)
A butelkę z plaży zabrał czy zostawił??? :twisted: ;)
Skupiałem się, żeby nieba nie przepalić... widać w obróbce wylazło bo na RAW się nic nie świeci ;)
Hehe, dobre. Butelkę opróżnioną pozostawiłem na plaży wraz z innym śmieciarstwem :mrgreen: . Choć wziąłbym ją gdyby nie fakt, ze musiałem szybko bied do auta przed zamknięciem parkingu (to info dla tych z greenpeace :) ) . Ale wrzucę dziś to zdjęcie.
A wracając do meritum mocno środek nie świeci ale przydałoby się go trochę przygasić moim zdaniem bo zdjęcie jest tego warte. Sorki za czepialstwo.
U mnie na skalibrowanej maszysznie ziemia w środku kadru prezentuje się dośc naturalnie , uwydatniłbym bardziej fakture w środku, po bokach wiadomo że ciemniej bo zwinietowane:)
Fajnie wyszło, ładnie niebo płynie.:)
Jedyne do czego można się przyczepić to słupy na horyzoncie, ja bym je wywalił :) Ale to drobnostka
(...)
Jedyne do czego można się przyczepić to słupy na horyzoncie, ja bym je wywalił :) Ale to drobnostka
A co Wy myślicie, że ja po 2 h nad jednym zdjęciem siedzę?
(sorki Kulten :P heheh :twisted:)
Zapewne masz rację Jarku... może je jeszcze usunę.
A co Wy myślicie, że ja po 2 h nad jednym zdjęciem siedzę?
(sorki Kulten :P heheh :twisted:)
Haha, ładnie pijesz do pewnych treści :) .. Ale 2h to i tak nie wiele bo nad tym zdjęciem z białymi kamieniami siedziałem 2 dni z przerwami :mrgreen:.
H(...) Ale 2h to i tak nie wiele bo nad tym zdjęciem z białymi kamieniami siedziałem 2 dni z przerwami :mrgreen:.
:|
A mówiłeś, że 683 sekundy...
:mrgreen:
:|
A mówiłeś, że 683 sekundy...
:mrgreen:
Fakt. 2óch dniach naświetlania wyglądałoby trochę inaczej :mrgreen:.
Proac150
24-05-2009, 14:03
Chmury nieostre, kadr centralny, kolor, prostokąt, brak morza w tle... bardzo fajna fota
borregaard
24-05-2009, 14:18
Piękne kolorki,środek, deko, za jasny.Ładnie.:-D
Nemeth na lądzie :) fajnie wyszło :)
Piotr_ek
24-05-2009, 14:40
Nemeth na lądzie fajnie wyszło
Mnie to niepokoi.
Ale focisz bardzo fajny. Zastanawia mnie tylko ten manewr ze światłem ? czy nie lepsze by było naturalne winietowanie hoyi ? no wiem sam...
Maciek jak się pospieszysz to może jeszcze załapiesz się na jakiś rzepak. No bo wszyscy mają rzepak...
a ja jakoś nie mogę sie w tym zdjęciu odnależć, klimaty morskie na tak długim czasie tak, ale tutaj to niebo wyglada jakoś nienaturalnie - nie wiem czy to kwestia mego zbyt konserwatywnego podejscia a moze to kwestia gustu ? :-D
(...)Zastanawia mnie tylko ten manewr ze światłem ? czy nie lepsze by było naturalne winietowanie hoyi ? no wiem sam...
To naturalne winietowanie. Długa ekspozycja była. Dwa filtry, grubo ponad minutę bynajmniej nie o wieczorowej porze.
Maciek jak się pospieszysz to może jeszcze załapiesz się na jakiś rzepak. No bo wszyscy mają rzepak...
Kto powiedział, że nie mam? :)
Odmiennie podane - mnie przekonuje. Piszesz o dwóch filtrach...2x hoya ?
Dobre, ale moim zdaniem, wieksza winieta by sie przydala. Mowisz o 2 razy NDx400?
No, no, jak zwykle niebanalnie. Nawet drzewo na polu i też nie banalnie. Super