Witam
mam pytanie: jakiś czas temu nabyłem drogą kupna D800E jako następcę D700 i niby fajna ta pucha, ale nie do końca.
Ostatnio w padł mi w łapy D610 z Sigma Art 35/1.4 foty bardzo mi się podobały i to bez żadnej lampy.
W kościołach jest raczej mało światła mój 800 nawet z lampą takich "nie zrobi"
Myślałem, że jest jakoś super poustawiany, ale po krótkiej analizie memu chyba nikt go nie dotykał po prostu default.
Ja i właściciel D610 byliśmy w szoku kiepską jakością fotek z 8setki czy to norma czy faktycznie coś jest z nią nie tak?
Dodam że tą Sigmę*zapiąłem do 800 i nie było żadnej poprawy w obrazkach no nie obrażając D300, ale w podobnym stylu.
Wysokie ISO, itp., zabawy nie wiele pomagają no może "coś daje" ekspozycja +0,3 - 0,7 ale szału nie ma.
Soft oczywiście ostatni jaki jest na stronie producenta ale zmian żadnych nie ma.
Dzwoniłem do serwisu powiedzieli mi, że piksele są mniejsze i gorzej reaguje na światło niż wspomniany d610.
Może jest coś o czym nie wiem w D800 żeby radziła sobie lepiej w świetle zastanym?
W dodatku często mi przepala fotki z lampą i jakieś takie "żółte" są. Jestem bardzo zdegustowany tym body,
chociaż ergonomia jest bardzo przyzwoita pomimo że w d700 była jak dla mnie lepsza.
Szukaj
Skontaktuj się z nami