|
|
#1 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Sosnowiec
|
Witam
Czy to zdjęcie jest zrobione poprawnie ?? (przy założeniu że jest na zdjęciu reszta ramion Głównie chodzi mi oświetlenie, proporcje i tło. ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#2 |
|
Gaduła
Miasto: Winnipeg
|
Z zdjeciami do wiz jest spory klopot bo wymagana jest odpowiednia proporcja owalu twarzy na zdjeciu, nawet jak zrobisz dobrze wszystko sam to raczej potrzebna jest pieczatka zakladu fotograficznego, wiem ze w niektorych krajach jest to wymagane.
|
|
|
#3 |
|
Gaduła
Miasto: Mińsk Mazowiecki
|
Źle. Poczytaj sobie wymagania na stronie ambasady USA
|
|
|
#4 |
|
Gaduła
Miasto: Wola Filipowska
|
Kurde - o co Ci chodzi? O to żeby nie wjechać do usa? To o.k. - foto nie jest takie jak widzę w swoim paszporcie. I nie chodzi mi o różnicę pomiędzy kobietą, a mną na fotach. Idźcie lub idź do zakładu, który to zrobi jak należy i zróbcie. Potem do konsulatu po wizę i jedźcie gdzie trzeba bez zbędnych kombinacji.
Forum ma być weryfikatorem poprawności foty do paszportu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gaduła
Miasto: Mińsk Mazowiecki
|
Do wizy kanadyjskiej tak, ale w USA trzeba zrobić dobre zdjęcie. W instrukcji do formularza jest wszystko dokładnie opisane
|
|
|
#6 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Sosnowiec
|
wymagania:
zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejone na wniosku wizowym, wymiary zdjęcia - kwadrat o boku 5 cm, kolorowe, tło - białe lub inne jasne, jednolite, twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka, wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu, uszy widoczne, nie można fotografować się w ciemnych okularach, nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takich przypadkach cała twarz musi być widoczna. "Forum ma być weryfikatorem poprawności foty do paszportu?" -robię to pierwszy raz, więc wolę się upewnić z tego co widzę to temat można już zamknąć dziękuję za pomoc
|
|
|
#7 |
|
Rozmowny
Miasto: szczecin
|
do kanady wizy nie trzeba, zdjęcie spróbuj przyklejić do wniosku to na 100% wizy nie masz. wniski wydrukowane na drukarce laserowej formularz Ds-156 dla mężczyzn od 18-45 lat DS-157 i formularz DHL - wysyłka paszportu na adres podany w czasie podanym przez ambasadę zjawia się goniec z kopertą w którj masz paszport z wizą.
Wszystko wypełniasz przez net po wydrukowaniu wszystkich kwitów dzwonisz (4,88 za minutę) i ustalasz termin wizyty w warszawie lub krakowie, trzeba być na określoną godzinę w przeciwnym wypadku grzeczne acz stanowcze dowidzenia. Rozmowa z konsulem różnie kolegę wypytywali o wszystko razem z prośbą o podanie stanu oszczędności mnie pani obejrzała od dołu do góry ze dwa razy i bez słowa wiza na 10 lat. Wnioski nie pogniecione, nie złożone zdjęcie tzw. biometryczne 5x5 cm to tyle jak dobrze pamiętam. Na pocieszenie dodam że wiza w paszporcie - Nie uprawnia do wjazdu na terytorium USA jest to forma promessy a urzędas na lotnisku wkurzony na kolegę że puka mu żonę odeśle cię do kraju i na to niema odwołania. Taki zorany kraj
|
|
|
#8 |
|
Gaduła
Miasto: Długołęka k/Wrocławia
|
A potem pani w ambasadzie przykłada taki ładny formularz i patrzy czy zdjęcie ok. Osobiście jak byłem odprawiła na wejściu z 3. Lepiej zrobić jak każą, żeby nie mieć problemów.
|
|
|
#9 |
|
Gaduła
Miasto: EP
|
Tak powinno wyglądać zdjęcie.
![]() Więcej informacji na oficjalnej stronie http://travel.state.gov/pdf/Photo%20...2010-01-04.pdf P.S. Dobra rada aby trzymać się bardzo dokładnie tych wymiarów.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesionaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło. Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli : 19-05-2009 - 05:13. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozmowny
Miasto: Poznań
|
Nie rozumiem co niektorzy z was tak przezywaja z ta wizą. Rozumiem ze trzeba sie postarac ale bez przesady. Ja zdjecie przykleiłem do wniosku. Byłem jeszcze z koleżanką. Urzędnik w ambasadzie popatrzył, zapytał czemu jedziemy i tyle - wiza przyznana.
Rzeczywiscie zdjecie nie tego, ale mozna jak najbardziej zrobic samemu. Zadnej pieczatki zakladu nie potrzeba. Tak wygladalo moje zdjecie jak wywołałem (oczywiscie bez znakow wodnych). ![]() W photoshopie nastawilem 300dpi przy rozmiarze 5x5cm i pozniej tak wykadrowane zdjecie wkleilem w obszar 10x15 przy 300dpi. Bez problemu wywołali i nawet pocieli mi, bez dodatkowych opłat. A w konsulacie nie bylo najmniejszego problemu. Ostatnio edytowane przez lookash : 21-05-2009 - 07:35. |
|
|
|