Wróć   Nikoniarze.pl - Forum fotograficzne > Fotografia - zdjęcia i ich obróbka > Oprogramowanie
Zarejestruj się Blogi FAQ/Regulamin Lista użytkowników Kalendarz Oznacz fora jako przeczytane


Odpowiedz
 
Narzędzia Tematu Wygląd
Stary 01-06-2012, 22:00   #1
paul.g.85
Zbanowany
 
Zarejestrowany: 04 2012
Miasto: N/A
Postów: 335
Angry problem z niedziałającym ScreenManager Pro z Eizo S2100

Witam

Problem - jak w temacie, czyli nie działa mi soft ScreenManager Pro for LCD (ver 3.2.1.) z monitorem Eizo S2100.
Niby wszystko się instaluje ale później w sofcie nie widzę mojego monitora.
Kolega który ma ten sam monitor ma ten sam problem.
Może ktoś z was miał podobny problem i wie jak się do tego zabrać? Gdzie szukać przyczyn takiego stanu?
Robiłem reset komputera, problem występuje niezależnie od tego czy monitor podłączamy przez analogowe czy przez DVI. Próbowane było i na Windows 7 Ultimate i na XP (nie działa na żadnym)

Z góry dzięki
Pozdrawiam

PS. Jakby ktoś doradził które urządzenie będzie najlepsze do kalibracji Eizo S2100 byłbym wdzięczny.
paul.g.85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-06-2012, 19:18   #2
Zolty
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 10 2008
Miasto: Gdynia
Postów: 853
Domyślnie

Rozumiem, ze monitor podlacza sie dodatkowo przez USB do odpowiedniego wejscia?
__________________
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Zolty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2012, 00:32   #3
paul.g.85
Zbanowany
 
Zarejestrowany: 04 2012
Miasto: N/A
Postów: 335
Domyślnie

Tak, podłączam dodatkowo kablem USB (dołączonym w zestawie z monitorem).
Kabel ten również służy do przekazania sygnału do wbudowanego w ten monitor skromnego huba usb

Przepraszam, że wcześniej nie wspomniałem o tym fakcie.
paul.g.85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2012, 01:44   #4
Zolty
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 10 2008
Miasto: Gdynia
Postów: 853
Domyślnie

A zainstalowales moze plik monitorowy *.ini w systemie? Czy system widzi monitor jako EIZO S2100, czy moze jako ogolny "Monitor Plug & Play"?
__________________
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Zolty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-06-2012, 04:33   #5
paul.g.85
Zbanowany
 
Zarejestrowany: 04 2012
Miasto: N/A
Postów: 335
Domyślnie

Widzi i widział od samego początku że to EIZO, aczkolwiek nic nie instalowałem (może w systemie było już wszystko bo to Windows 7 Ultimate).
W ustawieniach obrazu mam właśnie nazwę S2100.
paul.g.85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia Tematu
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Przejdź do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:54.


Właściciel forum: FOMAG Sp. z o.o.; Gdańsk 80-215, Z.Czubińskiego 9/U9; KRS 0000341593

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron.
Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu!
Więcej informacji w Polityce dot. cookies.