Wróć   Nikoniarze.pl - Forum fotograficzne > Fotografia - zdjęcia i ich obróbka > Oprogramowanie > Komputery
Zarejestruj się Blogi FAQ/Regulamin Lista użytkowników Kalendarz Oznacz fora jako przeczytane


Odpowiedz
 
Narzędzia Tematu Wygląd
Stary 23-01-2012, 15:32   #1
Śli
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 02 2010
Miasto: Warszawa
Postów: 358
Domyślnie Pomocy Padły sterowniki usb w Win7

Hej, walcze od tygodnia i i ju zniewiem co mozna zrobić.
Wrociłem po urlopie i ktorys z domiwnikow cos robil na moim komputerze, tylko instalował simsy czy cos takiego, pojawil sie tez program przyspiesz komputer. No i zaczely sie problemy. Padły sterowniki do karty sieciowej, myszy, klawiatury, dysków zewnetrznych kontrolera RAID. System nie rozpoznaje urzadzenia i nie moze go zainstalowac. Nie rozpoznaje modeli urzadzen, np myszy. Jak aktualizuje sterownik twierdzi ze jest i nic nowszego niema, jak usuwam i instaluje od nowa jest to samo - nie mozna zainstalowac sterownika. Usuwąłem juz prawie wszystko, instalowalem od nowa steroniwki do płyty głownej i nic. Poodłaczalem wszytsko co sie dalo na usb, nie dzialaj zadne modemy usb z internetem mobilnym i karty wifi. Albo ich wogole nie rozpoznaje albo twierdzi ze urzadzenie nie dziala i wyswietla wykrzyknik obok steronika w menadzerze urzadzen.
Ktos ma pomysl co mozna jeszcze zrobic poza formatem i reintslacja systemu? Probowalem uruchomic cos z plyty z windowsem ale nie mozna zrobic uaktulnienia bo costam - chyba przez raid.
__________________
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Śli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 15:41   #2
Majek
Gaduła
 
Awatar Majek
 
Zarejestrowany: 05 2008
Miasto: Radom
Postów: 2327
Domyślnie

Wirus?
Majek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 16:24   #3
Śli
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 02 2010
Miasto: Warszawa
Postów: 358
Domyślnie

niby puszczałem nortona i na ogolnym skanie nic nie znalazl. Ale chyba wszystkiego nie przeskanowal. Sprobuje jeszcze raz. Strasnzie to dziwne. Moze cos padło na płycie głównej? albo sie uszkodził jakiś plik w systemie?
__________________
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Śli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 16:46   #4
Kurtz
Gaduła
 
Zarejestrowany: 05 2011
Miasto: Warszawa
Postów: 2007
Domyślnie

Jak juz dobry rootkit sie "zainstaluje" w systemie to moze byc ciezko nawet nortonowi, zaleznie od poziomu zaawansowania rootkita.
Mysle ze to ten genialny program naprawiajacy komputer mogl sporo popsuc, powylaczac uslugi, zainstalowac swoje, cos wywalic cos dodac.. ^^ Jaki to dokladnie program sie zainstlowal? Probowales przywrocic jakis pkt przywracania z przed wyjazdu? :P
__________________
d70s + N18-70 + N55-200
Kurtz jest teraz online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 16:54   #5
amirez
Gaduła
 
Awatar amirez

 
Zarejestrowany: 12 2006
Miasto: Poznań
Postów: 3806
Domyślnie

Jaki system? Odłączyć wszystko z USB.
Uruchomić w trybie awaryjnym, sprawdzić czy odłączony jest fizycznie internet /sieć/. Odpalić antywirusa, odinstalować to co zbędne. Usunąć z systemu sterowniki sieciowe, graficzne, jak da radę płyty głównej/. Wyłączyć. Odpalić w trybie normalnym. Bez sieci. Sprawdzić. Jak OK, wyłączyć, podłączyć sieć odpalić. Napisać tutaj co się działo
__________________
Tutaj jest... podpis

Ostatnio edytowane przez amirez : 23-01-2012 - 16:59.
amirez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 17:11   #6
Śli
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 02 2010
Miasto: Warszawa
Postów: 358
Domyślnie

amirez juz to robiłem, dzieje sie to samo, nie rozpoznaje polowy urzadzen, Kurtz programik to http://www.przyspieszkomputer.pl/?af...k=autocontent2
ale po zainstalowaniu on dzialal kilka dni, potem go wywalilem a tu nagle po powrocie znowu sie odpalil
__________________
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Śli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 17:46   #7
Śli
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 02 2010
Miasto: Warszawa
Postów: 358
Domyślnie

Probowalem odzyskac ale za pozno, wczenisej walczylem ze sterownikami i tyle mialem nowych wersji ze nie bylo juz starej sprzed wyjazdu. Tak wiec problemy trzeba zacyznac od konsoli odzyskiwania. to jakis wyjatkowo sprytny robak. Po odinstalowaniu starej wersji nortona i proby zainstalowania nowej, w miedzyczasie odcina naped DVD! i wez sie tu dostan. DVD odciete, lan odciety, usb tez a dyski w raid.
__________________
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Śli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 17:55   #8
Kurtz
Gaduła
 
Zarejestrowany: 05 2011
Miasto: Warszawa
Postów: 2007
Domyślnie

No to masz powazny problem Najpierw zdefiniuj co powoduje problemy - gdzie jest binarka tego co robi problemy, jakie zmiany wprowadzil ten program. Pozniej trzeba to pozmieniac/usunac z poziomu systemu zbootowanego z plyty - jakiegos linuxa np.
__________________
d70s + N18-70 + N55-200
Kurtz jest teraz online   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 18:42   #9
Śli
Rozmowny
 
Zarejestrowany: 02 2010
Miasto: Warszawa
Postów: 358
Domyślnie

najlepsze ze to dziadostwo mi weszlo mimo zainstalowanego aktualnego nortona 360
__________________
F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II
Śli jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2012, 20:30   #10
Strus
Nielot
 
Awatar Strus

 
Zarejestrowany: 03 2008
Miasto: Łódź
Postów: 5447
Domyślnie

Bo Norton to pewnie jeszcze gorsze dziadostwo...
__________________
BLOG

D600 | N 24-70 2.8 | N 180 2.8 | sb-900 | Metz 50 AF-1
Strus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia Tematu
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
UśmieszkiWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Przejdź do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:51.


Właściciel forum: FOMAG Sp. z o.o.; Gdańsk 80-215, Z.Czubińskiego 9/U9; KRS 0000341593

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron.
Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu!
Więcej informacji w Polityce dot. cookies.