Wróć   FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON > Różności > Cafe NIKON
Zarejestruj się Blogi FAQ/Regulamin Lista użytkowników Kalendarz Oznacz fora jako przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia Tematu Wygląd
Stary 15-04-2010, 16:22   #21
4est
Oszczędny w słowach

Miasto: ŚloNsk_Rybnik/Żory
Domyślnie

Mam od 1,5 m-ca e72 (przesiadka z SE k800i). Bateria trzyma dość długo: 4-5 dni przy regularnym korzystaniu z neta. Zaliczone narazie 2 mega zwisy, jedna denerwująca rzecz się pojawia: czasem nie da się rozłączyć rozmówcy/zakończyć połączenia - telefon nie reaguje na odpowiedni klawisz. Pisanie smsów - da się to robić w miarę szybko, jednak w ciągłym kontakcie wzrokowym z ekranem - nie da rady "na wyczucie" jak na tradycyjnej klawiaturze.
Czasem się też przyciśnie nie to co trzeba.
System działa szybko. Kontrola szumu jest ok. z GPS nie ma problemu (choc b.mało korzystalem)
Stary 15-04-2010, 16:35   #22
tymancjo
Rozmowny

Awatar tymancjo

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

używam poprzedniczki: e71 od około roku,
GPS na zimno dość długo łapie fixa, jak złapie nie ma problemu - jest to zupełnie nie zależne od zasięgu GSM/3G/WIFI itd.
Bateria mnie wytrzymuje do 3 dni po roku.
Pisanie dla mnie jest b.wygodne ale ja od dawna urywam telefonów z 'qwerty'.

w e71 jeżeli już szukać wad - to dla mnie to, że zimny start GPSa potrafi zając kilka minut.
Nie wiem jak tam jest z e72, ale o ile nic nie zepsuli a choćby cokolwiek jeszcze poprawili to będzie świetnie.

Pozdrawiam,
Tomek
Stary 16-04-2010, 11:41   #23
look
Oszczędny w słowach

Miasto: Kraków
Domyślnie

Cytat:
Napisał elanek Zobacz post
Dzwoniłem do działu technicznego Nokii i powiedzieli mi, że w telefonie jest wybór: "metody pozycjonowania". Można wyłączyć wspomaganie z GSM i może działać tylko GPS. Więc wiele paniki o nic.
owszem, menu > panel sterowania > ustawienia > ogólne > pozycjonowan.

da się tam zostawić włączony jedynie wbudowany gps...ja tam miałem defaultowo zaznaczone wszystko oprócz bluetooth gps (co jest jakby logiczne, bo miał używać wbudowanego), niemniej jednak w podanym przeze mnie już miejscu nawigacja nie działała. Natomiast nie wiem czy włączenie jedynie wbudowanego gps rozwiązuje problem braku nawigacji, moim zdaniem nie (sprawdzę jak będę w najbliższym czasie na jakimś zadoopiu), więc i tak zostawiam w aucie pozycjoner zewnętrzny, który nie ma problemu ze znalezieniem się w czasie i przestrzeni
look jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2010, 10:18   #24
Mont
Gaduła

Awatar Mont

Miasto: ROW
Domyślnie

Biorę pod uwagę trzy modele Nokii, niestety żadna nie jest pozbawiona wad :

E71 - biorę jeśli mnie ktoś przekona, że nie jest prawdą słaba wersja oprogramowania i wynikające z tego problemy, wieszanie się aparatu etc.
Poza tym telefon sprawdzony i wychwalony, solidnie zbudowany.

E52 - gubienie sygnału GSM podczas rozmów, antena po przeróbkach umieszczona w dolnej cz.telefonu. Ktoś w necie już pisał o padłym systemie.

E72 - brak w ofercie ERY, dopiero od czerwca.
Poprawiona E71 - nowsze oprogramowanie, szybszy procesor, aparat 5Mp, kompas latarka :]
Rozwiązanie z antentą jak w E52 więc obawiam się problemów z zasięgiem (proszę użytkowników o wyprowadzenie mnie z błędu).

Który wybrać Waszym zdaniem ??
Stary 22-05-2010, 11:13   #25
adas22
Oszczędny w słowach

Miasto: Polska
Domyślnie

Skoro w każdym widzisz wady , to po co w ogóle się nad tymi telefonami zastanawiasz , wybierz lepiej coś z Htc
adas22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2010, 12:14   #26
jackrabbit
Gaduła

Awatar jackrabbit

Miasto: Essex, UK
Domyślnie

mam e63, jak tam cholera domyslnie wylaczyc predictive text? uzywam czesto chata na skype i za kazdym razem jak go odpalam to sie wlacza ponownie
jackrabbit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-05-2010, 12:57   #27
fIlek
Gaduła

Awatar fIlek

Miasto: Mińsk Mazowiecki
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mont Zobacz post

E71 - biorę jeśli mnie ktoś przekona, że nie jest prawdą słaba wersja oprogramowania i wynikające z tego problemy, wieszanie się aparatu etc.

E52 - gubienie sygnału GSM podczas rozmów, antena po przeróbkach umieszczona w dolnej cz.telefonu. Ktoś w necie już pisał o padłym systemie.

Poprawiona E71 - nowsze oprogramowanie, szybszy procesor, aparat 5Mp, kompas latarka :]
Rozwiązanie z antentą jak w E52 więc obawiam się problemów z zasięgiem (proszę użytkowników o wyprowadzenie mnie z błędu).

Nie sądziłem, że polecę komuś jeszcze kiedykolwiek Nokię, ale mam E71 i powiem tak: telefon zachowuje się jak nie Nokia. Bateria trzyma długo, soft mam najnowszy - się pobrał, nic nie musiałem kombinować. Jedna ważna rzecz: jeśli kupisz telefon brandowany przez jakiegoś operatora, a oprogramowanie wgrane przez sprzedającego jest neutralne, to po aktualizacji telefon wróci do wersji pierwotnej, czyli np. Orange, itp... Mój pochodzi z sieci Play, działa bez zarzutu. Nie pamiętam, kiedy go resetowałem, na noc wyłączam jedynie radio, profilaktycznie robię mu power off raz na miesiąc.
Stary 22-05-2010, 15:40   #28
jarek76
Moderator

Awatar jarek76

Miasto: Wrocław/Sobótka
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mont Zobacz post

Mam od miesiąca E52 i szczerze mogę polecić. Nie zauważyłem problemów z gubieniem sygnału. System zaktualizowałem następnego dnia po kupnie i od tego czasu nic się nie działo (ani razu się nie zawiesił).
Bateria jest wreszcie super, mnie trzyma około 5 dni.
Naprawdę polubiłem ten telefon.
Są w tym telefonie bajery których nigdy w telefonie nie miałem, a tu mam i używam :
-WiFi
-poczta elektroniczna
-nawigacja
Stary 22-05-2010, 15:45   #29
sokrates
Gaduła

Awatar sokrates

Miasto: Rzeszów
Domyślnie

E52 śmiało mogę polecić, nie zauważyłem w/w wad. O pozostałych się nie wypowiem bo nie miałem. W domu mam jeszcze służbowe E51 i E66 - oba z czystym sumieniem polecam. E66 tłukę już 1,5 roku i nie miałem z nim żadnego problemu, żadnego zawieszenia itp.
Stary 22-05-2010, 16:49   #30
U-CUT
Rozmowny

Awatar U-CUT

Miasto: Manchester
Domyślnie

E72 mam od miesiaca,fajny telefon.

Narzędzia Tematu
Wygląd

Zasady Postowania