|
|||||||
| Zarejestruj się | Blogi | FAQ/Regulamin | Lista użytkowników | Kalendarz | Oznacz fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia Tematu | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Rozmowny
|
Witam.
W związku z panującą od paru dni sprzyjającą aurą pogodową mam pytanie do użytkowników i nie tylko D700. Do jakiej najniższej temperatury pracowaliście na tym body ??
|
|
|
#2 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Karkonosze
|
-23 st.C zimą, i kiedyś w strasznym deszczu latem. Nic się nie dzieje w zimie, prócz zamarzających akumulatorów...I nie używaj w ciepłym pomieszczeniu bezpośrednio po wniesieniu z dworu ( zimą ) zaparuje i różne rzeczy mogą się zdarzyć...
Pozdrawiam
|
|
|
#3 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Częstochowa
|
Dziś rano wyszedłem na ulicę z aparatem i po paru minutach AF zaczął przestrzeliwać grubo. Myślałem że się coś z obiektywem od mrozu porobiło więc zapiąłem kolejne szkło i widzę to samo !!!
Czy ta puszka ma jakieś ograniczenia związane z temperaturą? Było dzisiaj może z -10. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gaduła
Miasto: KRESOWA POLANDIA z dużej litery
|
Znaczy się, że kolega musi uważnie przeczytać instrukcję obsługi
najlepiej przed wyjściem, a nie po
|
|
|
#5 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Limanowa
|
Ostatnio robiłem zdjęcia na Babiej, było z -15 i bardzo silny wiatr. Statyw mi zamarzł a aparat robił fotki. Tak że można spokojnie focić. Nie zauważyłem jakiś problemów no oprócz akumulatora ale to normalka. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozmowny
Miasto: SMY
|
Cytat:
Jak byś zostawił puszke na jakies 15 min to by pewnie wszytsko wróciło do normy jak by się temp wyrównały (znaczy pucha zmarzła |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Częstochowa
|
robin102, nie żartuj sobie. Idąc tropem specyfikacji technicznej można dojść do wniosku że aparat jest przeznaczony dla wąskiego grona użytkowników zamieszkujących strefę gdzie temp. są od 0 do 40 st.C oraz wilgotność powietrza nie przekracza 80%. To jest absurd!!!
NeroN6, boję się co by się coś więcej przy dłuższym przebywaniu na mrozie stało. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Poznań
|
NeroN6, nosiłeś kiedyś okulary? Kondensacja pary następuje po przejściu z zimna w ciepło. Nigdy odwrotnie..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozmowny
|
no dobra - czyli oficjalnie nie wolno, ale w praktyce tak ale po przyjściu do ciepłego lepiej nie włączać przez jakiś czas.
|
|
|
#10 | |
|
Gaduła
Miasto: KRESOWA POLANDIA z dużej litery
|
Cytat:
|
|