Szukaj
Przeczytalem z przyjemnoscia i radoscia, malkontenci zawsze sie czegos przyczepia, ale ja nie z takich
za przyzwoleniem chcialbym te Wyartykuly podzielic tu i owdzie; niestety tlumaczenia nie bedzie - pani tlumaczka robi swoje zdjecia z gory
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 20-06-2018 o 17:52
Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
www.smooth.photography/vs13
Może jestem dziwimy ale bardziej od potraw podobają mi się właśnie te krople i linie sosów .Kapitalnie oświetlone Wiesiek. Poza tym bardzo rozbudowane te aranżacje i mocne kąty pod jakimi patrzy kamera. Dynamicznie i estetycznie to wyszło. Gratulacje
powiem tak, wg mnie tymi fotografiami i opisem Wiesiu tworzy nowy swiatowy standard; pozostaja male kwestie kompozyjno-plastyczno-kolorystyczne - czasami za duzo sie dzieje, ale calosciowo cos innego, rzeczywiscie kreatywnego i samo w sobie intrygujace i dajace do myslenia a przede wszystkim zaskakujace, ze tak mozna zrobic - i to jest Sztuka i to tygrysy lubia najbardziej
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 22-06-2018 o 00:13
Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
www.smooth.photography/vs13
No Panowie gdyby nie to, że jestem skromny do bólu to chyba bym się zaczerwienił!
Właśnie płyny uznałem za "tajną broń". Zobaczcie fotę co ją wyrzuciłem z albumu. Dostałem dosłownie gołego grillowanego pstrąga - i pałuj się z tym. Normalnie tragedia a tu po twórczym dodaniu kropel (uznałem, ze rybki pływają więc jest w temacie) nawet wygląda. Gdyby dobrze przygotować cytrynę i jakieś sensowniejsze zioła to byłaby to fota spoko do użycia. Ale wracając do płynów to świetnie tu widać potencjał tego dość pomijanego elementu.
Ale pociągając Was za język byłem ciekaw czy te opowiastki o stronie organizacyjnej, sposobie wywierania presji na moich partnerów uznacie za warte przedstawiania czy jednak koncentracja na warsztacie foto jest dla Was istotniejsza?
Pozdro
Wiesiek
ryby podaje sie smazone najlepiej na oleju.
grylowane mozna podac z dodatkiem czosnku / masla czosnkowego / oleju czosnkowego
jesli juz plyn, to ryba smazona/grylowana bardziej kojarzy mi sie z kroplami apetycznego oleju z oliwek niz woda
Zdjecie Bardziej kojarzy mi sie z rozlana woda mineralna na stole niz srodowiskiem i smakiem usmazonej ryby.
jedzac schabowego , nie kojarzy mi sie on ze srodowiskiem zycia swini czyli z chlewikiem.
to sa bardzio luzne asocjacje, co napisales , nie majace wiele wspolnego z odbiorem zdjecia , przynajmnniej w moim wypadku.
Ostatnio edytowane przez Nican ; 22-06-2018 o 14:06
tak Wiesiu, opis presji i wspolpracy mnie interesuje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
www.smooth.photography/vs13
@Nican
Co można było zrobić w temacie przygotowania potrawy to wiem. Dania nie dałem do albumu i to mówi wszystko. Wrzuciłem tutaj tylko jako przykład pod kątem tego co można wyciągnąć z paru kropel wody.
Pozdro
Wiesiek
Ja natomiast informacje o wywieraniu presji potraktowałem czysto informacyjnie jako element tego konkretnego zlecenia. Natomiast sam próbowałem sobie takie zlecenie wyobrazić i jak ja bym od niego podszedł, i wychodzi że bym skomplikował jeszcze bardziej wszystko, jednocześnie podnosząc koszta i utrudniając komponowanie każdej potrawy. Np układałbym to na blatach, deskach z dodatkowymi rekwizytami, młynki butelki noże itd. Za to w rzucie pionowym. Tak więc myślę że Twoje prace to taki złoty środek który bardzo dużo pracy zaoszczędził a jednocześnie cieszy oko i pewnie portfel zleceniodawcy jednocześnie wprowadza spójność i estetykę.
Skontaktuj się z nami