|
|
#21 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Wronki
|
Dzięki Dark za info odnośnie wizjerów
Druga, piękniejsza połowa jak najbardziej rozumie moje potrzeby. Oznajmiła, że na X rocznice ślubu kupi mi ... 300s. Dziś rano wziąłem do ręki D70 podpiąłem 50 1,8 i rozpocząłem trening na FF/BF. Chciałem sprawdzić jaki obiektyw z moich trzech szkieł nadawać się będzie najlepiej do tego celu (przetestowania D300s w sklepie) .... i masakraaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!. D70 chyba zorientował się że chce go odstawić na bocznicę i Nie za bardzo wiem co się z nim dzieje ... 1. praktycznie wszystkie zdjęcia wychodzą "czarne", - niedoświetlone to mało powiedziane 2. te na których coś widać są bardzo ciemne 3. nie pomaga przełączanie trybów M, P, A, S Zielony i tematyczne -praktycznie wszystkie foty są czarne ... 4. podpięta lampa błyskowa nie reaguje na zmianę ogniskowych obiektyw (kitu 18-70) charakterystycznym dzdz dzdz 5. błysk lampy także nie wnosi nic do zdjęcia - nadal ciemne choć zdażają się prawie dobrze naświetlone ... 6. nie pomogło: zresetowanie ustawień body, lampy błyskowej, formatowanie karty pamięci, wyłożenie i włożenie karty pamięci, wyciągnięcie baterii, podpięcie innej baterii, podpięcie innej karty pamięci ... 7. podpięcie innych obiektywów nic nie zmienia ... jeśli uda się zrobić dobrze naświetloną fotę na tych samych ustawieniach i zmieni się je na inne to aparat fiksuje, powrót do ustawień na których przed chwilą udało się zrobić dobrą fotę już nic nie daje. Praktycznie nie ma ustawień na których zawsze, zrobi się dobrą fotę ... Co działa ... - AF - asystent AF - drabinka w trybie M (dlatego wydaje mi się, że pomiar światła mie klękł) - wyzwalana jest lampa wbudowana i zewnętrzna (ale jak już napisałem nie widać tego na focie - ciemność) co to może być?. nigdy wcześniej tak się nie zachowywał ... Dziś musiałem odwiedzić Poznań, kobitka dowiedziawszy się o "niedomaganiach" D70 postanowiła skrócić moje męki i wypłaciła ciułane od kilku miesięcy pieniążki. Nie zwlekając ustaliłem najtańszy sklep w Poznaniu i ... jest. W sumie najbardziej fajowe w d300s jest to, że ........ robi fotki ... ... mam tylko nadzieję, że da się odratować D70 - obiecałem go już wcześniej córeczce ...
|
|
|
#22 |
|
Oszczędny w słowach
Miasto: Wronki
|
Postanowiłem wrzucić ostatni post jako oddzielny temat licząc na większą aktywność innych forumowiczów ...
oto link http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=1749619#post1749619
|